Hoşgeldiniz. Unutmayın, çok istiyorsanız mutlaka bir yolu vardır.!

Erzincan Ketesi , Yöresel Yemek Tarifleri , Kete Tarifi , Erzincan Bölgesine ait Kete Tarifi En İyi Erzincan Ketesi Tarifi Erzincan ketesi için en iyi
  • 5 üzerinden 5.00   |  Oy Veren: 4      

  1. Sponsorlu Bağlantılar


    Erzincan Ketesi, Yöresel Yemek Tarifleri

    Sponsorlu Bağlantılar




    Erzincan Ketesi, Yöresel Yemek Tarifleri, Kete Tarifi, Erzincan Bölgesine ait Kete Tarifi



    En İyi Erzincan Ketesi Tarifi


    Erzincan ketesi için en iyi tarifi bulmak bu keteyi en iyi yapanların paylaşması ile mümkün olacaktır.


    Aşağıda erzincan ketesi tarifi olmakla birlikte bu işi en iyi yapan erzincanlıların yorumları bizim için çok önemlidir. En önemliside yapayapa en güzeli bulmaktır. Gerçi keteyi yapmak için erzincanlı olmaya gerek yok tabi el elden üstündür.




    Evet klasik erzincan ketesi tarifi için gerekli malzemeleri alıp kete yapmaya başlayabiliriz.

    Erzincan ketesi için gerekli malzemeler :
      • 1 kase tereyağı 250-300 gr kadar
      • 2 bardak süt (400-500 ml)
      • kuru maya ( dolu 1 çorba kaşığı)
      • 4 bardak un
      • Yarım çay bardağı ılık su
      • 1 tatlı kaşığı tozşeker
      • 1 tatlı kaşığı tuz
      • 1 adet yumurtanın sarısı
      • İçini hazırlamak için gerekli malzeme :
      • 250 gr margarin
      • 6 bardak un
      • 2 çorba kaşığı tozşeker


    Erzincan ketesinin yapılışı :


    İlkönce yarım çay bardağı ılık suda kuru mayayı ve 1 tatlı kaşığı tozşekeri eritmek gerekiyor. Margarin, süt, un, tuz ve eritilmiş kuru mayayla çok sert olmayan bir hamur hazırlanıyor.



    Hazırlanan hamurun üzerini örtüplüp, 1 saat dinlendirmek gerekiyor. Hamuru 12 parçaya ayırın. Hamur parçalarını yuvarlayıp, oklava ile açın. Hamurun iki ucunu ortaya katlayın. 1 Paket margarinde 6 su bardağı unu kavurun. 2 Çorba kaşığı tozşekeri katıp, karıştırın.

    Hazırladığınız harcı katladığınız hamurların ortasına yaydırıp, katlayın. Elle bastırıp, hamuru açınve rulo yapıp, kendi etrafında dolayınız.





    Üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün ve 180-200 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirin.


    Kısaca Benzer Konulara da Bakmalısın

  2. Ağrının Yemekleri, Geleneksel, Yöresel Yemek Tarifleri
  3. Adıyamanın Yemekleri, Yöresel, Geleneksel Yemek Tarifleri
  4. Aksarayın yöresel yemekleri, Aksaray yöresel yemek tarifleri
  5. Burdurun Yemekleri, Burdur İli Yöresel Yemekleri ,Burdurun yöresel Yemekleri,Burdurun kült
  6. Ardahan Usulu Gevrek, yöresel yemek, karadeniz mutfağı, yöresel yemeklerimiz, yöresel mutf
  7. Paylaş Facebook Twitter Google


  8. Sponsorlu Bağlantılar

 

 
Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
mektup örnekleri