Hoşgeldiniz. Unutmayın, çok istiyorsanız mutlaka bir yolu vardır.!

YAĞLI SİMİT Malzemeler : 8 yemek kaşığı Un 2 adet Yumurta 1 paket Margarin 1 çay kaşığı Maya 1 çay kaşığı Çörek Otu ½ çay

  1. Sponsorlu Bağlantılar


    Yağlı simit Tarifi Yapılışı

    Sponsorlu Bağlantılar




    YAĞLI SİMİT


    Malzemeler :

    8 yemek kaşığı Un
    2 adet Yumurta
    1 paket Margarin
    1 çay kaşığı Maya
    1 çay kaşığı Çörek Otu
    ½ çay bardağı Su
    Tuz

    Hazırlanışı :

    Un hamur tahtasına elenir ve ortası açılarak maya konur. Su ilave edilerek yoğrulmaya başlanır. Cıvık bir hamur yapılır. Üstüne bir nemli bir bez konarak 15-20 dakika, hamur çatlayıncaya kadar bekletilir.

    Hamurun ortası yeniden açılır ve içine 1 yumurta kırılır. Yağ ve tuz ilave edilir. Yoğrularak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur haline getirilir. Tekrar nemli bir bezle örtülerek 15 dakika kadar bekletilir.

    Daha sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp, yuvarlanır. Uçları birleştirilerek simit haline getirilir. Yağlanmış bir tepsiye dizilip 15 dakika bekletilir. Diğer yumurtanın sarısı üzerlerine fırça ile sürülür ve orta hararette fırında piŞİRİLİR


    Kısaca Benzer Konulara da Bakmalısın

  2. Milföy Simit Tarifi Yapılışı
  3. Simit Yapılışı Tarifi
  4. Susamlı Simit Tarifi(Tuzlu)
  5. Ev Yapımı Simit Tarifi Resimli
  6. Anasonlu Simit nasıl yapılır, Anasonlu Simit yemek tarifi
  7. Paylaş Facebook Twitter Google


  8. Sponsorlu Bağlantılar

 

 
Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
mektup örnekleri